Kultūra

Paveiksluose kuria fantazijos pasaulį

Rasa ŠIMONIENĖ

Kultūros centro Veprių filialo vedėja

Vepriškiai ir miestelio svečiai buvo pakviesti į gražią šventę sieloms ir akims. Seniūnijos salėje vyko vilnietės dailininkės Evos Laumos (Evelinos Matusevičiutės) piešinių parodos atidarymas. Joje eksponuojami darbai sukurti 2011–2016 metais, jie piešti pieštukais, tušinukais, žymekliais ant popieriaus, kai kur naudotas akrilas, UV šviesoje šviečiančios priemonės.

Autorė 1999 m. baigė tapybos bakalauro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Šiuo metu dirba fotografijos srityje, piešia, tapo.

E. Lauma pristatė savo darbus.

E. Lauma pristatė savo darbus.

Anot dailininkės, kaip iš susijungusių molekulių sukurta visata, taip ji kuria savo fantazijos pasaulį iš mažų žiedelių, širdelių, linijų, langučių, taškelių… Vienas elementas jungiasi į visumą ir tampa ornamentu – iš mažyčio į didžiulį, iš vieno į daugybę. Menininkė piešia tai, kas ją supa: meilę, gėles, saulę, kelius, langus… Autorė siekia, kad šis magiškas pasaulis sustabdytų mus nors akimirkai ir galbūt tada jame įžvelgsime gilesnę prasmę.

Įspūdingo dydžio paveikslai užburia paslaptingumu, kiekvienas juose mato savo pasaulį. Vieniems tai kosmosas, visata, kitiems – stebuklų miškai, pasakų pilys, paprastu pieštuku tarsi numegzti ažūriniai nėriniai.

Dailininkė suintrigavo susirinkusius pasakodama, kad kai kurie paveikslai šviečia tamsoje. Taigi nutarėme rinktis tamsų vakarą į kitokią parodos peržiūrą. Skirstėmės sužavėti, suintriguoti, pakylėti, linkėdami autorei naujų minčių ir idėjų.

Paroda veiks iki spalio 5 dienos, kviečiame apsilankyti ir ne tik pasigrožėti, bet ir pamąstyti.

 AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas