Egzaminas vyko Savivaldybės tarybos posėdžių salėje.

Aktualijos, Naujausi

Jubiliejiniame Konstitucijos egzamine – šeši dalyviai

Rugsėjo 27-osios vidurdienį pilietiškiausi šalies gyventojai galėjo išmėginti savo žinias jau dešimtą sykį vykstančiame Konstitucijos egzamine. Ukmergiškiai rinkosi rajono savivaldybėje.

Konstitucijos egzaminas šalyje buvo laikomas visose savivaldybėse, 619 bendrojo lavinimo mokyklų, 21 aukštojoje mokykloje, dešimtyje įkalinimo įstaigų, LR Seime ir internetu. Iš viso skaičiuojama daugiau nei 30 tūkstančių dalyvių.

Į salę, kurioje posėdžiauja Tarybos nariai, egzamino laikyti susirinko šeši ukmergiškiai. Deja, šis skaičius rajone kasmet mažėja. 2014-ais metais savo žinias tikrinosi dvylika, 2015-ais – devyni asmenys.

Į antrą etapą pateko vienintelis K. K. Širvelis.

Į antrą etapą pateko vienintelis
K. K. Širvelis.

Žinių patikrinimo dalyviai buvo suskirstyti į grupes. Vienas ukmergiškis sprendė teisinį išsilavinimą turintiems skirtą testą, likę penki – tokio išsilavinimo neturintiems. Visi gavo trisdešimt klausimų, teisingą atsakymą reikėjo pasirinkti iš keturių duotų atsakymo variantų. Norint patekti į kitą etapą, kaip ir ankstesniais metais, reikėjo surinkti ne mažiau kaip 25 balus. Šį barjerą peržengti pavyko vieninteliam Klaudijui Kornelijui Širveliui. Aštuntą kartą egzaminą laikantis vaikinas sprendė teisinį išsilavinimą turintiems skirtas užduotis. K. K. Širvelis į antrą etapą patenka jau trečią kartą. 2009-aisiais jis buvo tarp geriausių ir atsiėmė trečios vietos apdovanojimą iš šalies prezidentės rankų. Šiuo metu Konstitucijos žinovas studijuoja teisės magistrantūrą Vilniaus universitete.

Pilietiško išbandymo nepabūgo ir vienas garbaus amžiaus ukmergiškis. Kartu su kitais penkiais dalyviais save patikrinti nusprendė rugsėjį 82-ąjį gimtadienį atšventęs Vladislovas Laniauskas. Visą gyvenimą frezuotoju dirbęs vyras sakė, kad norėjo dalyvauti ir pernai, tačiau negalėjo. Todėl jis labai džiaugiasi, kad tai pavyko padaryti šiemet.

Egzaminą laikiusiuosius prižiūrėjo iš rajono savivaldybės administracijos darbuotojų sudaryta komisija. Visi dalyviai gavo atminimo dovanėles.

Antras Konstitucijos egzamino etapas vyks spalio 11 dieną. Po jo paaiškės 29 egzamino nugalėtojai, kuriuos spalio 26 dieną Prezidentūroje vyksiančių iškilmingų apdovanojimų metu pasveikins ir apdovanos Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė ir teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas