Sveikatingumo takelis traukia sveikus ir aktyvius žmones.

Sveikata

Jaunimas skatinamas aktyvesniam ir sveikesniam laisvalaikiui

Sveikatingumo takelis traukia sveikus ir aktyvius žmones.

Sveikatingumo takelis traukia sveikus ir aktyvius žmones.

Greta Janušytė

Jaunimo laisvalaikio centro jaunimo darbuotoja

Jaunimo laisvalaikio centras (JLC) kartu su partneriais šiais metais vykdo projektą „Čia mano kiemas“. Jo tikslas – ugdyti jaunimo aktyvumą, sudominti sportiniais užsiėmimais ir atrodančias nuobodžias veiklas pateikti kitaip – šiuolaikiškiau, įdomiau, priimtiniau.

Ryškiausias renginys ir didelė šventė JLC buvo naujos lauko treniruoklių aikštelės atidarymas. Jo metu jaunimui buvo surengtos orientacinės varžybos „Judėk po Ukmergę“. Tai leido jaunuoliams susipažinti su vietomis, kuriose Ukmergėje galima aktyviai leisti laisvalaikį bei didinti savo fizinį aktyvumą. Gausiai dalyvavusių komandų laukė prizai, o kiekvienas nugalėtojų komandos narys buvo apdovanotas abonementu į sporto klubą „Iron Gym“.

Įrengus treniruoklius buvo sukurtos sąlygos jaunų žmonių fiziniam aktyvumui didinti, aktyviam laisvalaikiui. Tačiau jaunimui trūksta įgūdžių, kaip tai daryti profesionaliai bei saugiai, kokie pratimai tinkamiausi mankštinti tam tikras raumenų grupes, kaip daryti apšilimą. Profesionalios trenerės Svetlana Markevičienė bei Miglė Ivanauskienė mokė norinčius, kaip tai teisingai daryti.

Sporto ir aktyvios veiklos užsiėmimai Jaunimo laisvalaikio centre vyksta nuolat. Pakabinta vaikinus sudominusi nauja bokso kriaušė. Taip pat vyksta tinklinio užsiėmimai, badmintono rungtys, labai populiarus tarp jaunimo stalo tenisas, dėl to planuojama organizuoti šios sporto šakos turnyrus. Vasaros pabaigoje atradome labai šiuolaikiškus, naujus ir sparčiai populiarėjančius sportinius užsiėmimus „Kangoo Jumps“. Jie populiarūs ne tik tarp jaunimo, bet ir vyresnių žmonių.

JLC lankytojai yra aktyvūs ir labai sportiški, todėl nepraleidžia nei vienos galimybės aktyviai leisti savo laiką po pamokų. Netradicinėse sporto varžybose „Sprinto diena. #BeActive“ miesto stadione dalyvavo net dvi JLC komandos. Spalvingame varžybų miestelyje JLC jaunimas įveikė pripučiamą kliūčių ruožą, vartė gigantišką pripučiamą kubą, taiklumą bandė šaudyklių rungtyje, pripučiamoje, stalo futbolo žaidimą primenančioje aikštelėje žaidė futbolą ir stengėsi įsivaryti kuo daugiau kamuolių į vartus įlindę į didelius pripučiamus burbulus.

Svarbu ir tai, kad sveikos gyvensenos skatinimas vyksta ir Ukmergės mokyklose. Susitikimuose su moksleiviais kviečiama klausyti paskaitų ir diskutuoti svarbiomis fizinės ir emocinės sveikatos temomis – sveika mityba, sveikos gyvensenos principai, lytiškumas, meditacija. Jaunimas mokomas gyventi sveikai, aktyviai ir į, regis, senas ir nuobodžias sporto šakas pažvelgti kitu, šiuolaikišku kampu. Juk sveikame kūne gyvena sveika siela.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas