Ukmergiškiai (iš dešinės) J. Songaila, M. Džiovenis ir R. Vaičiūnas.

Sportas

Bėgimuose – ir Ukmergės atstovai

Du rugsėjo savaitgalius entuziastingi ukmergiškiai bėgikai dalyvavo respublikinėse sporto šventėse.

Rugsėjo 11-ąją sostinėje vykęs XIII „Danske Bank Vilniaus maratonas“ laikomas didžiausiu sporto renginiu Lietuvoje. Aktyvaus gyvenimo būdo entuziastai galėjo rinktis įvairias distancijas. Jie dalyvavo maratono – 42,195 km, pusmaratonio, 10 km, 4,2 km, 3 km ar 200 m bėgimuose. Šiemet ši bėgimo šventė sulaukė per 15 tūkstančių įvairaus amžiaus bėgikų iš 46 pasaulio šalių.

Tarp trijų tūkstančių pusės maratono bėgikų buvo ir ukmergiškiai Juozas Songaila bei Medardas Džiovenis. Jie abu sėkmingai įveikė 21,098 km distanciją ir buvo apdovanoti atminimo medaliais.

Pirmasis vyras, kirtęs pusmaratonio finišo liniją, buvo praeitų metų nugalėtojas Valdas Dopolskas, atstumą įveikęs per 1:07:40. Greičiausia iš moterų šioje distancijoje buvo Diana Lobačevskė, nubėgusi per 01:14:57.

Pirmasis maratone triumfavo JAV pilietis Christopher Zablocki, įveikęs 42,195 km distanciją per 2:25:55. Tarp moterų maratoną greičiausiai įveikė Loreta Petkevičienė – jos laikas 3:02:31.

Dalindamasis įspūdžiais J. Songaila sakė, kad šiųmetiniame Vilniaus maratone dalyviams bėgti nebuvo lengva: „Nemažai dalyvių distancijos nebaigė. Daugeliui mažiau pasiruošusiųjų sutrukdė tądien buvęs karštis. Apie 70-čiai bėgikų prireikė medikų pagalbos, du maratono dalyviai buvo išvežti į ligoninę.“

Rugsėjo 17-ąją Ukmergės atstovai J. Songaila, M. Džiovenis ir Robertas Vaičiūnas dalyvavo kas penkerius metus rengiamame bėgime Ventė-Kintai. Jis yra skirtas ilgamečiam Lietuvos bėgimo asociacijos garbės prezidentui Romui Bernotui. Išskirtinis šio bėgimo akcentas – didžiulis dėmesys skiriamas vaikams ir moksleiviams. Šiemet jauniesiems bėgikams skirtose distancijose varžėsi per 150 vaikų ir moksleivių, atvykusių iš aplinkinių rajonų.

Visi trys ukmergiškiai pasirinko pagrindinę 10 km distanciją. M. Džiovenis savo amžiaus grupėje startavo antras, o J. Songaila ir R. Vaičiūnas tarp bendraamžių užėmė penktas vietas.

„Organizatoriai visus bėgimo dalyvius apdovanojo ir pakvietė pasivaišinti vietos žvejų pagauta šviežia žuvimi“, – sakė J. Songaila.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas