Renginio dalyviai susibūrė prie įvažiavimo pastatyto medinio ženklo.

Kultūra

Vasaros šventė Laumėnuose

Laumėnų kaimo bendruomenė šeštadienį buvo susirinkusi į vasaros šventę. Puikų orą dovanojusi diena leido įdomiai ir nuotaikingai praleisti vieną paskutiniųjų vasaros šeštadienių.

Bendruomenės pirmininkė Regina Bružienė papasakojo, kad šventė prasidėjo sportinių rungčių turnyru. Laumėniškiai traukė virvę, dalyvavo estafetėse ir atliko kitas ne tik aktyvias, bet ir ne vieną nusišypsoti privertusias užduotis. Su džiaugsmu į turnyrą įsitraukė ne tik vyresnieji, bet ir gausus būrys mažiausių Laumėnų kaimo gyventojų bei svečių. Po rungčių apdovanoti turnyro dalyviai ir aktyviai juos palaikę žiūrovai vaišinosi Kęstučio Jarmalavičiaus ant laužo virta grikių koše, kurią gyrė visi šventės dalyviai.

Turnyre dalyvavo būrys vaikų.

Turnyre dalyvavo būrys vaikų.

„Vasaros šventę vainikavo naujojo Laumėnų kaimo ženklo atidengimas. Bendruomenė pagaliau išpildė jau ilgai brandintą idėją atgaivinti įvažiavimą į kaimą prie kryžkelės Laumėnai–Želva pastatant, kaip ir anksčiau, medinį ženklą. Jį kuriant buvo atkreiptas dėmesys į kaimo pavadinimo kilmę ir šalia užrašo „Laumėnai“ atsirado Laumės, paslaptingosios senojo lietuvių tikėjimo deivės, skulptūra, kurios autorius – vepriškis Viktoras Žentelis. Skulptūros kūrimą parėmė Laumėnų kaimo gyventojai Justinas Bružas ir Arūnas Dudėnas. Ženklo atvežimu, jo statybomis rūpinosi daugelis Laumėnų kaimo bendruomenės narių. Gražus žmonių susitelkimas praėjusį šeštadienį pavertė ypač šventiška diena“, – džiaugėsi bendruomenės pirmininkė.

Į Laumėnų kaimo ženklo atidengimą susirinko ne tik didelis būrys Laumėnų kaimo bendruomenės narių, bet ir juos sveikinę svečiai – rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, UAB „Ukmergės duona“ direktorius Raimondas Bareišis, Želvos seniūno pavaduotoja Nijolė Šeduikienė. Taip pat laumėniškiai dėkoja Želvos parapijos klebonui Petrui Avižieniui, atvykusiam pasveikinti ir palaiminti Laumėnų kaimo bendruomenę.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • egle :
    grazu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas