Įtartina dėžė buvo apklijuota apie radiaciją įspėjančiais ženklais.

Kriminalai, Naujausi

Radinys miške sujudino specialiąsias tarnybas

Pasivažinėjimas mišku vienam rajono gyventojui ilgam įstrigs atmintyje. Šalikelėje aptiktas radinys ne tik įvarė baimės radusiajam, tačiau ir sukėlė ant kojų visas specialiąsias tarnybas.

Penktadienį apie 17 valandą Bendruoju pagalbos telefonu buvo pranešta apie grėsmę keliantį radinį Pabaisko seniūnijoje, šalia Smilgių viensėdžio esančiame miške. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai pamatė nekasdienišką vaizdą. Šalia dviejų miško keliukų sankirtos buvo padėta dėžė. Ant jos priklijuoti lipdukai, įspėjantys apie radiaciją. Ugniagesiai teritoriją aptvėrė ir pasirūpino jos saugumu.

Kadangi mūsų rajono gaisrininkai nėra aprūpinti technika, skirta atvejams, kai susiduriama su galimu cheminiu pavojumi, buvo iškviestas pastiprinimas. Iš Vilniaus į vietą atvyko dvi specialios ugniagesių mašinos, skirtos tvarkytis su cheminiu pavojumi. Gelbėtojai radiacijos matavimo prietaisais, nustatė, kad dėžė jokia radiacijos neskleidžia. Vis dėlto ši informacija atsikvėpti neleido. Apie 20.30 valandą buvo aktyvuotas planas „Skydas“. Prie gausaus specialiųjų tarnybų būrio prisijungė ir greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Jau visiškai sutemus atvykę išminuotojai nuodugniai patikrino radinį. Galų gale dėžę atidarius paaiškėjo, kad jos viduje sukrautos plytos.

Panašu, kad dėžė buvo naudojama kaip imitacija. Šioje vietoje nesenai vyko kariuomenės pratybos, dažnai čia lankosi ir dažasvydininkai.

Aplinkybės tiriamos.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas