„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Oninių šventė Šešuoliuose

Šešuoliuose vyko tradiciškai rengiama Oninių šventė, kuri šįmet truko dvi dienas. Renginys organizuojamas siekiant pagarbinti duoną, smagiai pasibūti, kaimyniškai pasivaišinti.

Šventiškai papuoštuose kultūros namuose šeštadienį visus atėjusius pasitiko kraštietė Aldona Savickaitė-Butkuvienė. Ji kvietė į savo aliejinės tapybos darbų „Vasaros žiedai“ pristatymą. Buvo galima ne tik pasigrožėti puikiais paveikslais, bet ir pasižiūrėti filmuką apie dailininkės darželio gėles.

sss00003-10812-s500x281Gražias kalbas, sveikinimus lydėjo nuotaikingas koncertas – į svečius atvyko folkloro kolektyvas „Siemanys“, vadovaujamas Stasės Novikienės. Skambėjo smagios dainos, pasakojimai, sukosi rateliai.

Savo apsilankymu šventės dalyvius pagerbė parapijos klebonas kunigas Egidijus Kazlauskas.

Po koncerto visi vaišinosi šviežiomis bulvėmis, keptais grybais ir žemaitišku kastiniu.

Sekmadienį švenčiant Šv. Onos atlaidus, Švč. Sakramento adoracijai vadovavo Gyvojo Rožinio nariai, Švč. Sakramento procesijai ir Eucharistijai – svečias, Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis.

Po šv. Mišių bažnyčios šventoriuje vyskupas palaimino Šešuolių vėliavą ir herbą. Vėliau parapijiečiai ir svečiai čia pat šventoriuje buvo vaišinami darbščių seniūnijos ūkininkių spaustu sūriu ir gardžiu pyragu. Po iškilmių bažnyčioje vėl visi galėjo lankyti parodą „Vasaros žiedai“, žiūrėti filmus apie Šešuolius. Vaikučiai buvo kviečiami į edukacinę ūkininkų Šironų surengtą programą „Bitės ir bičiuliai“, taip pat galėjo pasimokyti žaisti senovinėmis šaškėmis.

Šventė buvo prasminga ir smagi. Kaimui reikia tokių renginių, kuriuose žmonės galėtų pabūti, padainuoti, pasikalbėti, kurie nors trumpam padėtų užmiršti monotonišką kasdienybę.

www.ukmerge.lt

projekto logo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas