Pajūrio smėliu žengė pirmą kartą. Dainiaus VYTO nuotr.

Jaunimas, Naujausi

Į Palangą – pirmą kartą pamatyti jūrą

Šeštadienį Palangą užplūdo vaikai. Šį kartą ne tie, kurie čia su savo tėvais atvyksta kasmet ar kelis kartus per metus. Čia atvažiavo vaikai, kurie jūros dar niekada nebuvo matę. Tarp viso būrio jaunuolių – ir Ukmergės rajono delegacija.

Sunkiai besiverčiančių šeimų vaikus atvykti prie jūros pakvietė socialinės akcijos, pavadintos „Pasveikink jūrą Palangoje“, sumanytojas Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Su šia idėja miestas prisijungė prie Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“.

Kurorto savivaldybės atstovai su kvietimu atvežti jūros nemačiusius vaikus kreipėsi į visas Lietuvos savivaldybes. Keturiasdešimt iš jų savo rajono vaikams nusprendė padaryti šventę. Į Palangą atvyko apie 400 svečių – vaikai ir juos lydintys suaugusieji.

Akcijos metu pirmą kartą jūrą pamatė ir šeši vaikai iš Ukmergės. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos ir socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė, gavus pasiūlymą prisijungti prie šios akcijos buvo nuspręsta kelionę leisti organizuoti Ukmergės vaikų globos namams. Jie galimybę nuvykti į Palangą suteikė laikinojoje globoje esantiems vaikams.

Nuo 7 iki 11 metų amžiaus jaunieji ukmergiškiai su juos lydėjusia socialine pedagoge Egle Kuznecoviene į Palangą išvyko globos namų autobusiuku.

„Kelionės metu bandžiau papasakoti jiems, kas yra jūra, bangos. Vaikai net neįsivaizdavo, kas tai“, – sakė pedagogė. Jos teigimu, vaikams išvydus jūrą buvo daugybė emocijų. Jaunieji ukmergiškiai stebėjosi, kad joje tiek daug vandens, tačiau apsipratę nepabūgo ir išsimaudyti. Mažieji pajūryje prisirinko akmenukų, kriauklyčių, netgi jūros dumblių, kuriuos norėjo parodyti draugams, likusiems Ukmergėje.

Visas ukmergiškių vizitas pajūryje tęsėsi dešimt valandų. Per tą laiką vyko įvairiausi renginiai, vaikai buvo apdovanoti suvenyrais, juos linksmino klounas. Visuose renginiuose dalyvavo ir Palangos meras Š. Vaitkus. Socialinės pedagogės Eglės įspūdžiai – taip pat tik patys geriausi. „Viskas buvo tiesiog „super“. Akcija buvo labai gerai organizuota ir apskaičiuota – niekam nieko netrūko“, – pasakojo pedagogė.

Anot pašnekovės, visi šios akcijos metu jautėsi saugiai. Grupėms buvo skirti palydovai, visus saugojo budintys medikų, ugniagesių ir policijos ekipažai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas