Objekte jau atlikta didžioji dalis rekonstrukcijos darbų.

Aktualijos, Naujausi

Darbus Veterinarijos gatvėje koreguoja turimos lėšos

Šių metų pavasarį Veterinarijos gatvėje, kurios būklė buvo viena prasčiausių mieste, užvirė darbai. Buvo nuspręsta ne tik renovuoti duobėtą ir nelygų kelią, atnaujinti šaligatvius, bet ir pakeisti visą infrastruktūrą. Tiesa, kai kurie akyliau vykstančią rekonstrukciją stebėję gyventojai atkreipė dėmesį, jog darbai čia kuriam laikui sustojo.

„Veterinarijos gatvės remontas yra vykdomas taip, kaip planuota“, – „Gimtajai žemei“ teigė savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Vygintas Dubauskas. Jis paaiškino, jog gatvės rekonstrukcija ilgiau užtruks dėl lėšų stygiaus, tačiau tai buvo numatyta iš anksto, kadangi darbus planuojama atlikti per dvejus metus. Šiemet bus padaryta tiek, kiek tam skirta lėšų. Kitąmet, skyrus naują finansavimą, projektas bus baigtas.

Šiuo metu remontuojamoje miesto dalyje jau yra pakloti visi planuoti inžineriniai tinklai, patiestas asfaltas. Gatvėje sumontuota apšvietimo sistema.

Iki metų pabaigos dar ketinama baigti stotelės, esančios sankryžoje su Vytauto gatve, šalia miesto ligoninės, perkėlimo ir sutvarkymo darbus. Ją „stumtelti“ buvo nuspręsta todėl, kad maršrutinių autobusų stotelė senojoje vietoje būtų trukdžiusi eismui. Galutinai užbaigus projektą norint patekti iš Vytauto į Veterinarijos gatvę nebereikės važiuoti per automobilių stovėjimo aikštelę. Taip pat dar šiemet vienoje remontuojamos gatvės pusėje bus sutvarkytas šaligatvis.

Stotelė Vytauto gatvėje bus įrengta dar šiemet.

Stotelė Vytauto gatvėje bus įrengta dar šiemet.

2017-aisiais rangovai imsis darbo dar netvarkytuose Veterinarijos gatvės daugiabučių namų kiemuose. Toje vietoje, kur anksčiau buvo įvažiavimas į S. Daukanto gatvę, numatyta įrengti pėsčiųjų ir dviračių zoną, atsiras naujas takas. Galų gale visa teritorija bus sutvarkyta, pasodinti medžiai. Anot V. Dubausko, planuojama, kad projekte numatyti darbai bus baigti pirmoje 2017 metų pusėje.

Susisiekimo komunikacijų (gatvių) ir inžinerinių tinklų paskirties statinių Veterinarijos gatvėje, Ukmergės mieste, rekonstravimo darbų projektas rajono vadovų buvo palaimintas dar praėjusių metų pabaigoje. Konkursą darbams atlikti laimėjo ūkio subjektų grupė UAB „Ukmergės keliai“ ir AB „Panevėžio keliai“. Bendra pirkimo sutarties vertė – 1 505 950 Eur. Darbai finansuojami Kelių priežiūros ir plėtros programos bei savivaldybės biudžeto lėšomis.

Rekonstrukciją planuojama baigti kitų metų pirmoje pusėje.

Rekonstrukciją planuojama baigti kitų metų pirmoje pusėje.

Iš viso Veterinarijos gatvėje bus rekonstruota 0,728 km ilgio ir 5,5 m pločio gatvė, įrengti 753 m ilgio lietaus nuotekų tinklai, rekonstruoti gatvės apšvietimo, telekomunikacijų tinklai. Vykdant projektą dalis esamų elektros tinklų bus iškelti ir perkloti naujai, taip pat rekonstruoti buitinių nuotekų ir vandentiekio tinklai.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Tai kam reikejo nuimti kelio danga ten kur siemet neremontuos
  • Anonimas :
    sutinku visiškai
  • UKM :
    Koks meras, tokia ir padėtis

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas