Rengiami „Lidl“ parduotuvės pamatai.

Aktualijos, Naujausi

Buvusios Autobusų stoties vietoje įsibėgėja statybos

Kitą savaitę duris atvers jau 20-oji visoje Lietuvoje prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvė. Ji bus atidaryta Jonavoje. Ukmergiškiams naujos šio tinklo parduotuvės, kuri pradėta statyti Vytauto gatvėje, nugriautos Autobusų stoties vietoje, įkurtuvių dar teks palaukti iki kitų metų. Statybų pabaiga numatoma 2017-ųjų sausį.

Kaip jau esame laikraštyje rašę, praėjusių metų pabaigoje UAB Ukmergės autobusų parkas ir UAB „Lidl Lietuva“ pasirašė sutartį dėl senojo Autobusų stoties pastato pirkimo-pardavimo ir 1 ha dydžio sklypo dalies nuomos. Sklype, kuriame stovėjo 1987 metais pastatytas ir šią vasarą nugriautas stoties pastatas, UAB „Veduta“ suprojektavo LIDL parduotuvę bei 130 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Objektą stato rangos konkursą laimėjusi akcinė bendrovė „Panevėžio statybos trestas“. Liepos pradžioje darbus pradėję statybininkai šiuo metu rengia pastato pamatus. Statybvietėje kartu su panevėžiečiais dirba ir ukmergiškių. Rangovas atlikti kai kuriuos darbus pasitelkė UAB „Ukmergės paslauga“ ir UAB „Statybos montavimo darbai“ darbuotojus.

Naujoji stotis bus pradėta statyti kitą savaitę.

Naujoji stotis bus pradėta statyti kitą savaitę.

Projektuotojai, pristatydami objekto projektą, sakė, kad parduotuvės pastatas bus vieno aukšto su antresole, ištęsto stačiakampio formos. Iš tambūro patenkama į prekybos salę. Pastate taip pat bus įrengta bandelių kepykla, prie kurios numatyta šaldymo kamera, techninės, prekių priėmimo patalpos, sandėliai ir taromatas. Antresolėje bus įrengtos personalo patalpos – persirengimo patalpos, virtuvėlė ir video stebėjimo zona, rūkomasis-terasa, sanitarinis mazgas, darbuotojų kabinetas su darbo vietomis, kabinetas darbuotojų mokymams. Į sklypą numatyti trys įvažiavimai/išvažiavimai ir vienas įvažiavimas sunkiajam transportui iš kaimyninio stoties sklypo.

Architektai pastebėjo, kad pastatas su vitrina iš įstiklintų aliuminio konstrukcijų į Vytauto gatvę bei baltos spalvos su pilku atspalviu fasadu papuoš Ukmergę. Jų teigimu, prekybos centro viduje suprojektuotos atviros medinės sijos – tai atkeliavę iš Vokietijos ir kol kas naujiena Lietuvoje.

Šiuo metu daugiausia – septynios – „Lidl“ parduotuvės veikia Vilniuje, po dvi – Kaune bei Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose ir Tauragėje. Prekybos įmonė šalyje aktyviai plečia savo veiklą. Keliuose miestuose pradėtos naujų parduotuvių statybos. Kaip skelbia įmonė, „Lidl“ tinklo parduotuvės veikia 27-ose šalyse. Europoje „Lidl“ valdo per 10 000 parduotuvių tinklą ir daugiau kaip 140 prekių paskirstymo centrų, iš viso turi daugiau kaip 200 000 darbuotojų.

Kitą savaitę numatoma darbų pradžia ir kitame šalia esančiame sklype – šalia naujojo prekybos centro bus statoma Autobusų stotis. Kaip „Gimtajai žemei“ sakė UAB Ukmergės autobusų parkas direktoriaus pavaduotojas Juozas Varžgalys, konkursą vykdyti statybas laimėjo UAB „Versina“. Naujos Autobusų stoties projektavimą finansavo „Lidl Lietuva“. Lėšomis statyboms rūpinasi UAB Ukmergės autobusų parkas.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anon :
    Sutvarkykit praėjima iki eifelio mamytėm su vėžimukai.. -.-

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas