Ukmergės mero taurę laimėjo M. Vinskutė. Iš kairės: nugalėtojos tėtis E. Vinskus, A. Žarnauskas ir S. Jackūnas.

Aktualijos

Ukmergės mero taurė liko namuose

Arvydas PĖŠINA

Miesto hipodrome tradiciškai vyko Amerikos ir rusų veislių ristūnų varžybos – bandymai. Šiose rungtynėse penkiuose važiavimuose pasirodė visos Lietuvos važnyčiotojai ir viešnia iš Latvijos. Greičiausiai įveikusiems 1 700 metrų distanciją prizus įteikė savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė ir žirgininkas Alfredas Žarnauskas.

Pirmajame važiavime dėl „Vilkmergėlės“ prizo varžėsi suaugę B reitingo žirgai. Ukmergės rajono ūkininkų ir AB „Kauno grūdai“ įsteigtą prizą laimėjo Stanislovas Kėrys su Immobiliare iš Varėnos rajono. Antras – alytiškis Eimantas Klebauskas su Ladybird va Bene. Trečias – Juozas Kvakšys su Miražu iš Širvintų. Ukmergiškis Edvardas Vinskus su Nut Augustinu liko ketvirtas. Šio važiavimo nugalėtojai gavo ne tik piniginį prizą, bet ir AB „Kauno grūdai“ žirgų pašarų papildų.

Antrajame važiavime, skirtame laimėti Ukmergės mero taurę, greičiausia buvo ukmergiškė Monika Vinskutė su Monet Augustinu. Antras – taip pat mūsų rajono atstovas Raimondas Dirsė su Ilves Tooma, trečias – Antanas Juškėnas su Bagiu iš Vilniaus rajono.

Trečiame važiavime lenktyniavo suaugę A reitingo žirgai. Greičiausias šioje rungtyje buvo uteniškis Egidijus Gudonis su žirgu Gardens Fairytale. Antra – viešnia iš Latvijos Tatjana Martinsone su Coming Heart, trečias – S. Kėrys su Zorro Idzarda.

Lenktynių akimirka.

Lenktynių akimirka.

Nugalėtojams prizą įsteigė UAB Atkočių agroservisas (direktorius Algirdas Kopūstas) ir AB „Kauno grūdai“, važnyčiotojams taip pat teko šios bendrovės žirgų pašarų papildų. Žirgas nugalėtojas buvo apgaubtas Birutės ir Vidar Bjerkeland iš Augustinų dvaro padovanota gūnia.

Ketvirtas važiavimas buvo skirtas Jonui Vinckui atminti. Čia rungėsi tik trys 2013 metais gimę žirgai. Pirmas finišą pasiekė S. Kėrys su Favoritu, antras – varėniškis Algis Vilkinis su Salve, trečias – J. Kvakšys su Pivonija.

Jiems įteikti UAB „Natureka“, Dariaus Vinckaus ir UAB „Ukmergės biofabrikas“ įsteigtas prizas bei pastarosios bendrovės žirgų pašarų papildai.

Daugiausiai dalyvių – septynių vadeliotojų – sulaukė penktas važiavimas, kurio metu kovota dėl „Šventosios vingių prizo“. Nugalėjo S. Kėrys su Ingo Sanna, antras – Algimantas Pamarnackas su Fortu iš Panevėžio rajono, trečia – širvintiškė Diana Jarmalavičienė su Gajumi.

Laimėtojai apdovanoti Respublikinės lenktyninių žirgų lygos ir UAB „Ukmergės biofabrikas“ prizu, taip pat – UAB „Ukmergės biofabrikas“ bei AB „Kauno grūdai“ žirgų pašarų papildais.

AUTORIAUS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas