J. Sakalauskas (antras iš dešinės).

Naujausi, Sportas

Ukmergės krepšinio talentas triumfavo Vilniuje

Ukmergės krepšinio entuziastai džiūgauja – savo gretose turime geriausią savo amžiaus grupėje vienas prieš vieną žaidžiantį krepšininką visoje Lietuvoje. Liepos dešimtą dieną šį titulą „Sprite“ talentų kovų turnyre iškovojo septyniolikmetis Justinas Sakalauskas.

Jau ne vienerius metus organizuojamos „Sprite“ talentų kovos į savo turnyrus sutraukia geriausius jaunuosius krepšininkus ir krepšininkes iš Lietuvos. Kasmet su stipriausiais rungiasi ir ukmergiškiai. „Sprite“ talentų kovų vienas prieš vieną varžybos buvo suskirstytos į du etapus. Pirmasis vyko keturiuose šalies miestuose – Klaipėdoje, Palangoje, Kaune ir Vilniuje. Būtent sostinėje savo kelią aukščiausio apdovanojimo link pradėjo ir J. Sakalauskas. Sėkmingai sužaidęs šiame etape, ukmergiškis prasibrovė į finalinį etapą, kuris taip pat vyko didžiausiame šalies mieste.

J. Sakalauskas.

J. Sakalauskas.

Viso savo triumfo žygyje Justinui teko sužaisti 16 vienas prieš vieną krepšinio dvikovų. Už savo nugaros vaikinas paliko daugiau nei 250 bendraamžių. „Nuaidėjus finaliniam švilpukui paskutinėse rungtynėse buvau be galo laimingas. Varžybų metu atidaviau visą save“, – sakė Justinas.

J. Sakalauskas „Sprite“ talentų kovose ne naujokas. Praėjusiais metais jis savo amžiaus grupėje liko antroje vietoje, pralaimėjęs tik didžiajame finale. „Pernai finale buvau fiziškai silpnesnis už varžovą. Po tos pralaimėtos dvikovos pasikeitė mano krepšinio suvokimas. Ėmiausi tobulinti gynybą, puolime žaidžiau daug agresyviau bei nevengiau kontakto“, – mintimis dalijosi čempionas.

Pasiruošimo šiam turnyrui jaunasis krepšininkas nesureikšmina ir specialiai jam nesiruošė. Šiltuoju metų laiku Justinas apskritai stengėsi gerinti savo žaidimą visais aspektais. „Vasara – tobulėjimo metas. Daug laiko praleidžiu krepšinio aikštelėje tam, kad kitas sezonas man būtų geresnis. Noriu tobulėti ir būti geresniu nei buvau anksčiau“, – teigė pašnekovas.

Jono Basanavičiaus gimnazijoje besimokantis Justinas savo ateitį nori susieti su sportu. „Daug daugiau dirbsiu individualiai. Noriu, kad mane pastebėtų“, – kalbėjo Lietuvos sporto universitete ateityje norintis studijuoti Justinas.

Triumfas „Sprite“ talentų kovose talentingam ukmergiškiui atnešė ne tik pripažinimą, bet ir prizų. Vaikinas  laimėjo kelionę į Ispaniją, kur spalio 4 dieną kartu su kitų amžiaus grupių nugalėtojais stebės draugiškas rungtynes tarp Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komandos Oklahoma Sičio „Thunder“ ir vienos stipriausių komandų Europoje Barselonos „Barcelona Lassa“. Be to, ukmergiškiui atiteko Lietuvos krepšinio rinktinės prizai bei nugalėtojo statulėlė.

Asmeninio archyvo nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas