„Spartako“ žaidėjai džiaugiasi pergale.

Sportas

„Spartakas“ – neregėtoje aukštumoje

 

Penktadienį miesto stadione vienintelė mūsų miestui suaugusiųjų LFF lygmens pirmenybėse atstovaujanti komanda FKK „Spartakas“ sužaidė paskutines Vilniaus miesto III lygos pirmo rato varžybas. Varžovai – Vilniaus FK „Olimpija“.

Sudėtingose ir klampiose rungtynėse svečiai nuo mačo pradžios perėmė iniciatyvą į savo pusę ir kelis kartus ypač pavojingai grasino ukmergiškių vartams. Tik sėkmingai žaidusio vartininko Nerijaus Kačinsko dėka pavyko išlipti sausiems. Pirmasis kėlinys baigėsi FKK „Spartakui“ taip ir neatradus savojo žaidimo.

Antrajame kėlinyje įvykiai klostėsi panašiai kaip ir pirmajame. Ukmergiškiams toliau sunkiai sekėsi bandymai perimti rungtynių kontrolę. Galų gale pirmasis įvartis krito, kai greitos atakos metu „Spartako“ puolėjas Tomas Bielickas gavęs kamuolį aikštės viduryje pasispyrė jį į priekį. Įspūdingu sprintu aplenkęs visą „Olimpijos“ gynybą ukmergiškių atakų lyderis atsidūrė vienas prieš varžovų vartininką ir atidavė perdavimą laisvam prieš tuščius vartus buvusiam Giedriui Širvinskui.

Džiaugtis ukmergiškiai neturėjo kada. Jau kitos atakos metu svečiai iš Vilniaus po perdavimo iš aikštės krašto rezultatą išlygino, ir „Spartakui“ vėl teko pradėti viską iš pradžių.

Rungtynių herojumi tapo tas pats pirmojo įvarčio autorius G. Širvinskas. Būtent jis po standartinės situacijos nukreipė pažeme skriejantį kamuolį į varžovų vartus. Džiaugsmo šūksniai girdėjosi tiek aikštėje, tiek tribūnose. „Spartakas“ pergalės iš savo rankų jau nepaleido – rungtynės baigėsi rezultatu 2:1.

„Spartakas“ šia pergale užbaigė pirmą lygos ratą taip, kaip jiems dar niekada nėra pavykę. Po vienuolikos sužaistų rungtynių ukmergiškiai su 25 taškais pirmauja lygoje. Nors pagrindiniai konkurentai „Granitas“ ir „Navigatoriai LT Aqua“ taip pat yra surinkę tiek pat taškų, „Spartakui“ pirmame rate pavyko abi šias komandas įveikti.

, „Spartako“ kapitonas Igoris Krasinas po rungtynių nebuvo patenkintas komandos žaidimu. „Rungtynėse su „Olimpija“ perdegėme. Visi žinojome, kad norint išlikti trejetuke būtina pergalė. Nors varžovai žaidė ne pačios stipriausios sudėties, jie rungtyniavo labai gerai, o mums žaidimas nesiklijavo. Vienintelė paguoda yra ta, kad sugebėjome iškovoti pergalę“, – sakė jis.

Paprašytas įvardyti šio sezono sėkmės priežastis I. Krasinas buvo pozityvesnis: „Šiame sezone beveik visada surenkame optimalią sudėtį, ant atsarginių suolo turime žaidėjų, kurie gerai įsijungia į rungtynes. Šiais metais sustiprėjo komandos puolimas, esame ypač kovingi, gerai susižaidžiame. Visi žaidėjai atsiduoda gindamiesi, rungtyniaujame labai drausmingai“.

Dabar komandų laukia pertrauka. Planuojama, kad antrasis Vilniaus miesto III lygos ratas prasidės antroje rugpjūčio pusėje.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas