Susirinkusieji galėjo susipažinti su menininkų darbais

Aktualijos, Naujausi

Bažnyčioje pristatytos balandžių skulptūros

Šeštadienio vakarą Švč. Trejybės bažnyčioje nutūpė balandžiai. Tiesa – ne gyvi, o jų skulptūros. Čia vyko tarptautinio metalo meno plenero „Balandžių daug Ukmergėj“ uždarymo renginys ir paroda.

Rajono gyventojams Andriui ir Dovilei Januliams kilo idėja papuošti miestą pagal legendinės grupės „Antis“ dainos „Zombiai“ žodžius „Balandžių daug Ukmergėj“. Šiam tikslui Kultuvėnų kaime esančioje Česlovo ir Rūtos Lukenskų sodyboje „Lukenskų namai“ susirinko dvylika Lietuvos ir Ukrainos menininkų. Jie per dešimt dienų paruošė 15 skirtingų dydžių bei formų metalinių balandžių skulptūrų, kurios greitu metu bus išdėstytos senamiestyje.

Uždarymo renginyje D. Janulienė pristatė savo šeimos idėją ir dėkojo visiems, padėjusiems jai tapti realybe. Sveikinimo žodį tarė vicemerė Klavdija Stepanova, Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė. Apie idėjos įgyvendinimą papasakojo Vilniaus dailės akademijos dekanas ir „Lukenskų namų“ savininkas Č. Lukenskas.

Rajono meras Rolandas Janickas dėkojo idėjos autoriams bei kitiems plenero dalyviams. „Šie nuostabūs balandžiai liks Ukmergei, kels įvairių minčių gyventojams ir svečiams. Aš labai džiaugiuosi ir noriu padėkoti kiek-vienam asmeniškai“, – teigė meras ir įteikė padėkos raštus skulptoriams Algiui Kasparavičiui ir Sergejui Kliapeturai, skulptorei keramikei Renatai Jankauskienei, kalviams A. Januliui, Albinui Jukumui bei Donatui Liekmaniui, juvelyrams Olenai Savčiuk ir Andrejui Savčiuk, metalo menininkui Dovydui Abramavičiui, Vilniaus dailės akademijos dekanui doc. Č. Lukenskui bei studentėms Ievai Rudzinskaitei ir Živilei Guigaitei.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas