Nuomonių telefonas

Autobusas važiavo, bet nebuvo keleivių…

Sulaukėme dviejų laikraščio skaitytojų skambučių, kurie išsakė savo pastebėjimus dėl keleivių vežimo viešuoju transportu paslaugos teikimo.

Deltuvos miestelio gyventoja prisiminė, jog prieš dvejus ar trejus metus UAB Ukmergės autobusų parko miesto autobuso Nr. 2 maršrutas nuo Statikų buvo pratęstas iki Deltuvos. „Deltuviškiai tuo džiaugėsi, bet neilgai. Dabar „antrukas“ į Deltuvą jau nevažiuoja. Dėl to žmonėms kyla problemų, nes iš miesto paskutinis autobusas išvyksta 17.55 valandą. Kaip pasiekti namus grįžus iš kitų miestų į Ukmergę vakare?“ – klausė moteris.

Ukmergiškis Juozas, kuriam yra 85 metai, lankėsi Vilniuje. Pensininkas sostinėje važiavo viešuoju transportu: „Pasijutau savotiškai pagerbtas, kai įlipęs į troleibusą sužinojau, jog man bilieto pirkti nereikia. Pasirodo, 85-erių ir vyresniems senjorams kelionė Vilniuje nemokama. Ar sulauksime to Ukmergėje? Dabar mano amžiaus keleiviai miesto autobusuose už bilietėlį moka tik 11 centų. Tai nėra dideli pinigai, tačiau lengvata turi ir moralinę vertę…“ – samprotavo ukmergiškis.

Skaitytojų išsakytas mintis perdavėme UAB Ukmergės autobusų parkas direktoriaus padėjėjai ekonomikai ir personalui Daliai Misevičienei. Ji paaiškino, kad sprendimas pratęsti miesto autobuso Nr. 2 maršrutą nuo Statikų iki Deltuvos nepasiteisino, nes autobusu važiuodavo tik 1–2 keleiviai.

„Kai pernai mieste buvo uždaryta viešoji pirtis, kai kurie ukmergiškiai praustis vykdavo į pirtį Deltuvoje. Jų pageidavimu iš miesto kursavo autobusas. Tačiau ir tada keleivių važiuodavo tik vienas kitas…“ – sakė D. Misevičienė.

UAB Ukmergės autobusų parko atstovė pastebėjo, jog maršrutų skaičius priklauso nuo įmonei skiriamų lėšų, turimų darbuotojų bei transporto priemonių. Kadangi bendrovė yra priversta nuolat taupyti, maršrutiniai autobusai kursuoja ten, kur yra keleivių.

D. Misevičienė taip pat pakomentavo ir dėl lengvatų keleiviams. Pasak jos, tai nustatyta Transporto lengvatų įstatymu. Juo vadovaujantis, teisę įsigyti vienkartinį važiavimo tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais bei vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais bilietą su 80 procentų nuolaida turi kai kurie neįgalūs asmenys, taip pat 80 metų ir vyresni keleiviai. Kiti neįgalieji bei asmenys nuo 70 iki 80 metų gali pasinaudoti bilieto 50 procentų nuolaida.

„Tai nustato įstatymas ir tokia tvarka yra visoje Lietuvoje. Tačiau savivaldybių tarybos dar gali patvirtinti papildomas lengvatas ir suteikti didesnę nuolaidą ar atleisti nuo mokesčio už bilietą. Mūsų rajone jokių papildomų lengvatų nėra priimta“, – sakė UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus padėjėja.

[divide]

Atkočių kaimo gyventoja pasakojo, kad birželio 21 dieną jos namuose sugedo elektros skaitiklis. Moters sūnus skambino į ESO avarinę tarnybą, užregistravo gedimą.

„Netrukus mums perskambino iš Elektros tinklų ir pasakė, jog už elektrikų atvykimą ir remontą reikės mokėti 45 Eur. Jei bus nustatytas elektros saugiklio gedimas – paslauga kainuos 16 Eur. Pasidarė keista, kad reikia taip brangiai mokėti. Man atrodo, kad avariniai remonto darbai turėtų būti atliekami nemokamai…“ – svarstė gyventoja.

Laikraščio skaitytojos klausimą pakomentavo AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba. Jo atsiųstame atsakyme teigiama, jog iš pokalbio su klientu suprato, kad sugedo ne skaitiklis, o vidaus tinkle esantis elektros įrenginys: „Dėl to patarėme kreiptis į specialistą, nes vidaus tinklo elektros įrenginių remontu turi pasirūpinti būsto šeimininkai. Klientei taip pat paaiškinome, kad elektros skaitiklį ESO remontuoja nemokamai. Mūsų žiniomis, klientė susitvarkė vidaus tinklą, o skaitiklis, kaip ir iki šiol, veikia tinkamai.“

Burba akcentavo, kad ESO abonentams nemokamai remontuoja elektros ir dujų skirstymo tinklo įrenginius, įskaitant elektros energijos bei dujų skaitiklius.

[divide]

16 074 3

Policijos patruliai operatyviai pakeitė ratą.

„Birželio 16-osios rytą, apie 8.40 valandą, važiuodama Vilniaus gatve staiga pastebėjau, kad nuleista automobilio padanga. Kadangi esu apsidraudusi, sustojusi kelkraštyje ketinau kviesti pagalbą. Bet jos neprireikė. Važiuodami pro šalį sustojo Ukmergės rajono policijos komisariato vyriausieji patruliai Rimgaudas Gavėnas ir Vaidas Prėnys. Pareigūnai pasisiūlė padėti. Jie skubiai pakeitė ratą. Beliko jiems nuoširdžiai padėkoti…“ – sakė „Nuomonių telefonu“ paskambinusi ukmergiškė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • elena :
    saunuoliai ,kad daugiau tokiu pareigunu butu,bet tik vienetai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas