Nugalėtojai S. Stankevičiūtei užrišta tautinė juosta.

Žmonės

„Žemės dukra 2016” tapo ukmergiškė

Praėjusią savaitę jau aštuntą kartą apdovanoti konkurso „Žemės vaikai” nugalėtojai. Tai profesinio mokymo įstaigų mokinių profesinio meistriškumo konkursas, kurio baigiamasis renginys vyko Vidiškių seniūnijos Šventupės kaime.

„Kiekvienas iš mūsų išgyvename tris etapus: praeitį, dabartį ir ateitį. Šis konkursas – tai dabartis ir tebūnie puikus startas į ateitį”, – šventės atidarymo metu kalbėjo renginį pradėjęs žemės ūkio viceministras Saulius Gintas Cironka.

„Žemės vaikai” rengiami siekiant populiarinti žemdirbiškąsias profesijas, gerinti kaimo jaunuolių profesinį pasirengimą, praktinius įgūdžius, skatinti jų verslumą, sumanumą, kūrybiškumą, puoselėti tradicijas ir ugdyti etninę kultūrą, atskleisti jų svarbą asmenybės formavimui.

Profesijų konkurse išrinkti regionų nugalėtojai Šventupėje siekė garbingo „Žemės dukros” ir „Žemės sūnaus“ vardo. Šiais metais konkurse varžėsi 11 merginų ir tiek pat vaikinų iš įvairių Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. Jie turėjo parodyti ne tik puikias teorines žinias iš savo gimtojo krašto istorijos, geografijos, tautosakos. Taip pat pademonstruoti praktinius įgūdžius: merginoms teko sukomponuoti puokštę, o vaikinams – dalgiu nupjauti žolę.

Kol konkurso dalyviai dirbo, scenoje koncertavo profesinių mokyklų meno saviveiklos kolektyvai, Ukmergės etnografinis ansamblis „Pyniava“, grupė „Thundertale“.

Pagaliau šventė pasiekė kulminaciją. Renginio vedėjai, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Rimantas Jankūnas ir neformaliojo švietimo ugdymo organizatorė Dovilė Janulienė, paskelbė komisijos sprendimą.

„Žemės dukra 2016” tapo Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos trečio kurso virėjo specialybės mokinė Silvija Stankevičiūtė. Antroji vieta atiteko Editai Andrijauskaitei iš Zarasų žemės ūkio mokyklos, trečioji – Miglei Dargužaitei iš Joniškio žemės ūkio mokyklos.

„Žemės sūnumi 2016” paskelbtas Modestas Mažrimas (Mažeikių profesinės mokyklos Viekšnių skyrius). Antrą vietą iškovojo Evaldas Paukštė (Dieveniškių technologijų ir verslo mokykla), trečią – Darius Mokšeckas (Aukštadvario žemės ūkio mokykla).

Lietuvos Respublikos ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus padėkos raštus įteikė bei dalyvius pasveikino Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Rimantas Vaitkus. Nugalėtojai taip pat apdovanoti kompiuteriais, kuriuos įteikė Švietimo ir mokslo ministerijos Profesinio mokymo ir orientavimo skyriaus vedėjas Mečislovas Griškevičius. „Žemės sūnui“ M. Mažrimui įteikta Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro Juozo Oleko vėliava, o „Žemės dukrai“ S. Stankevičiūtei – rajono verslininkės Zofijos Belickienės specialus prizas.

Visos konkurse dalyvavusios mokymo įstaigos atsivežė moksleivių sukurtų darbų ir įrengė savo darbų stendus – kiemelius, kuriuose demonstravo amatų ir tautinio paveldo gaminius, jų technologijas. Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos kiemelis pripažintas etnografiškiausiu.

Konkursas „Žemės vaikai“ rengiamas kas antrus metus. Pirmą kartą jis vyko 1997 metais Dauguose. Šiemet jį organizavo Žemės ūkio ministerija, Švietimo ir mokslo ministerija, Programos „Leader” ir žemdirbių mokymo metodikos centras, Kaimo plėtros profesinių mokyklų asociacija, Ukmergės technologijų ir verslo mokykla.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas