Jaunimas

Mokinukai aplankė senelius

„Šilo“ pagrindinės mokyklos 1b klasės jaunieji samarietukai, vykdydami projektą „Iš kartos į kartą“, su mokytoja Meilute Baškiene apsilankė Deltuvos senelių namuose. Prieš šią viešnagę su vaikais buvo daug kalbama apie vienišus žmones, kuriems niekada nebus per maža parodyto dėmesio, šilto žvilgsnio, nuoširdumo ir meilės.

Pirmaklasiai, stodami į Lietuvos samariečių bendrijos (LSB) Ukmergės skyriaus narių gretas, žinojo, kad savanoriams niekada nemokamas atlyginimas, nes jų darbai yra neįkainojami. Kai vaikams buvo pasiūlyta nuvykti pas senelius su koncertine programa ir savo pačių rankomis padarytomis dovanėlėmis, mokinukai neabejodami sušuko: „Taip.“ Vaikai mokėsi dainuoti dainas, dūduoti, šokti. Piešė ant medinių šaukštelių angeliukus, kurie saugotų senelius. Į savanorišką veiklą buvo įtraukti ir klasės mokinių tėveliai. Jie seneliams iškepė gardžių keksiukų prie popietinės arbatėlės.

Senelių namų gyventojai ir darbuotojai, matydami degančias vaikų akis, norą ištiesti pagalbos ranką, labai šiltai sutiko svečius. Seneliai nuoširdžiai plojo po kiekvieno išsakyto gerumo žodžio ir muzikinio numerio. Po koncertinio pasirodymo vaikai seneliams įteikė ne tik savo dovanėles, bet ir perdavė dovanas nuo LSB Ukmergės skyriaus senjorių samariečių – jų numegztas kojines bei sausainius. Mokinukai seneliams palinkėjo sveikatos ir pažadėjo atvykti prieš šv. Kalėdas su spektakliu.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas